Uitgangspunt van mijn zoektocht zijn de overgrootouders van onze kinderen.

kwartierstaat

De  Familie Herbert komt oorspronkelijk uit de omgeving van Zegwaard (Zoetermeer) en bleven redelijk dicht bij huis want veel van hen waren arbeiders in het Westland.

De oudste voorvader van de  Familie van der Ende stamt uit ca. 1610. Deze familie is uitgebreid uitgezocht door W.H.van den Ende. Op haar website vindt u veel meer informatie.

De Familie Hoogenraad komt oorspronkelijk uit Ter Heijde aan zee.

De Familie Mostert, (of ook wel Mosterd) is uitgebreid onderzocht door S. en S.J. Mostert.   Hun gegevens zijn te vinden bij Genealogieonline.

De Familie Keijzer komt oorspronkelijk uit Maasland. De oudste Keijzers namen daar in het dorp een belangrijke positie in.

De Familie Romein komt uit de omgeving van Ridderkerk. De oudste Romijn die ik kon vinden stamt uit 1765.  Chris Romein en Elisabeth Zuiderent waren de ouders van mijn grootmoeder.Via Elisabeth  gaat de lijn naar onze oudste voorvader  terug tot Karel de Grote.  Van de Familie Zuiderent is heel veel informatie te vinden op de website van A. Zuiderent.

De Familie Van Eijmeren komt oorspronkelijk uit Schenkenschans, een kerkdorp in de Duitse gemeente Kleef, vlak tegen de Nederlandse grens.
In mijn zoektocht kwam ik meerdere lijnen van een familie Van Eijmeren tegen. Deze kon ik echter niet koppelen aan mijn voorouders.

De Familie Dijkshoorn  is een wereldwijde, grote familie, die zijn oorsprong voornamelijk kent in Midden-Delfland. Met name het kleine gehuchtje  ’t Woudt.

In Alberta-Canada heeft Jack Dijcxhoorn het DIJKSHOORN RESEARCH CENTRE opgericht.  Daar wordt zoveel mogelijk informatie verzameld van de familie Dijkshoorn. (in het engels). Mijn onderzoek gaat niet zo ver. Ik heb wel geprobeerd om elke Dijkshoorn die ik tegenkwam in mijn onderzoek terug te leiden naar voorvader Pieter Cornelisz.


 


 

Uiteraard zijn er ook foto’s. Deze heb ik per familie gerangschikt op bijbehorende pagina’s.